Crayon Rocks - de perfecte waskrijtjes voor peuters en kleuters

Crayon Rocks - de perfecte waskrijtjes voor peuters en kleuters

Ken je Crayon Rocks al? Crayon Rocks zijn steenvormige waskrijtjes op basis van Soja. De waskrijtjes zijn zo gemaakt dat een kind eigenlijk niet anders kan als vasthouden met de pengreep, hierdoor zijn ze ideaal om spelenderwijs te gebruiken als voorbereiding op schrijfonderwijs. Dat is dan ook de reden waarom in menig kleuterklas en groep 3/4 Crayon Rocks te vinden zijn.

 

Lees verder
Zelfontdekkend leren: Een pad naar unieke talenten bij kinderen

Zelfontdekkend leren: Een pad naar unieke talenten bij kinderen

Ontdek de kracht van zelfontdekkend leren en hoe dit pad naar creatieve ontwikkeling van kinderen leidt. Leer hoe zelfstandigheid, nieuwsgierigheid en creativiteit gedijen wanneer kinderen vrijheid krijgen om te experimenteren met diverse materialen. Waarom is zelfontdekkend leren zo voordelig voor alle kinderen, inclusief die met extra uitdagingen zoals hoogbegaafdheid, ADHD, hooggevoeligheid en autisme? Leer meer over geschikte materialen en de impact op de ontwikkeling van diverse kinderen.

Lees verder
Is de liefde van een kind te koop?

Is de liefde van een kind te koop?

….Gek gezegd; Ja! Met tips wat slim is om te kopen.

De liefdestank

Wist je dat we allemaal een liefdestank hebben? Een tank die je kan vullen en die ook enorm leeg kan lopen? Dat je je heel fijn voelt als deze tank vol zit en zwaar belabberd, eenzaam en geïrriteerd als deze leeg dreigt te lopen? En kinderen, maar misschien ook wel volwassenen dan negatieve aandacht gaan vragen. Dat wil je niet. Iedereen wil zijn tank graag vol hebben, het liefst afgetankt. Maar hoe dan?

Lees verder
Review: Ducksday regenpak

Review: Ducksday regenpak

Drie jaar geleden kwam ik de Ducksday rainsuit voor het eerste tegen. Een regenpak (en sneeuw) speciaal voor kleine kinderen uit één geheel, een soort onesie of jumpsuit. Op basis van de beschrijving en plaatjes besloot ik ze voor Boef en Aap in te kopen, maar tegelijkertijd leek het me een geweldig pak voor onze jongste zoon die 10 a 11 maanden oud was en klaar om de wereld erin te ontdekken zonder nat en koud te worden. Inmiddels gebruiken we de pakken al jaren en deel ik graag mijn ervaring.

Lees verder