Review: Ducksday regenpak

Review: Ducksday regenpak

Review: Ducksday regenpak

Drie jaar geleden kwam ik de Ducksday rainsuit voor het eerst tegen. Een regenpak (en sneeuwpak) speciaal voor kleine kinderen uit één geheel, een soort onesie of jumpsuit. Op basis van de beschrijving en afbeeldingen besloot ik ze voor Boef en Aap in te kopen, maar tegelijkertijd leek het me een geweldig pak voor onze jongste zoon die 10 a 11 maanden oud was en klaar om de wereld erin te ontdekken zonder nat en koud te worden. Inmiddels gebruiken we de pakken al een jaren en deel ik graag mijn ervaring.

Getest door: Jongen van 1-2 jaar oud.

Ducksday Rainsuit Lex regenpak voor kinderen baby peuter dreumes en kleuter spelen in de natuur

Waar: Noordwijk aan zee (in het bos, op het strand, speeltuin en op de camping en tijdens het appels plukken).

Te gebruiken voor: boswandeling, strandwandeling, buitenspelen, op de fiets, in de sneeuw, bij het kinderdagverblijf of in de moestuin.

Maat: De regenpakken zijn wat groter zodat ze over kleding aangetrokken kunnen worden. Ik dacht van te voren dat dit misschien lastig zou gaan maar dat was helemaal niet zo. Je trekt het gemakkelijk aan en uit. Onze jongste zoon draagt maat 86-92 vanaf dat hij 11 maanden oud was en droeg deze tot hij bijna 2 jaar was. De verstelbare bandjes bij de handen zorgen dat een pak dat wat groter is toch niet over de handen valt.

Wat beloofd Ducksday?

De missie van Ducksday is om kinderen te geven waar ze recht op hebben: frisse lucht en eindeloos ravotten! Dit is dan ook wat mij erg aanspreekt. De missie past goed bij de kernwaarden van Boef en Aap (creatief, avontuur, natuur, ontwikkeling en persoonlijk), dat is waar ik als oprichter van Boef en Aap op aan sloeg. Verder beloven ze dat hun regenkleding niet saai is en beschermd tegen plotselinge regenbuien, harde wind of een verse laag sneeuw met vrolijke prints. Je kan het regenpak over normale kleding of een thermische basislaag aan doen om volledig beschermd te worden. Het outdoorpak is het hele jaar door te dragen, ook tijdens het skiën.

Kenmerken

spelen met modder in ducksday rainsuit regenpak onesie jumpsuit zoals ielm review voor kinderen baby dreumes peuter kleuter

Ruim vallend: De regenpakken van Ducksday zijn wat ruimer gemaakt, dit om te zorgen dat je met laagjes kan werken. Er kan normale kleding onder of bijvoorbeeld thermokleding. Maar ook de fleecesuits van Ducksday zelf zijn heerlijk om eronder te dragen. Deze fleecepakken zijn ook fijn als de rainsuit uit is of gewoon op een frisse dag in huis of met buitenspelen in de lente en de zomer. Door met laagjes te werken kunnen kinderen in alle weertypes buitenspelen. Bijkomend voordeel van de ruime pakken is dat het pak heel lang te dragen is. 

Reflectoren: De 3M reflectoren op het pak zorgen dat het kind ook in het donker zichtbaar is, bijvoorbeeld voor in de winter op de fiets.

Waterdicht: Ducksday geeft een waterproef van 10 000 mm aan + water resistant. Wij hebben het pak in alle weertypes gebruikt en onze zoon is niet een keer nat geworden. Het regenpak is ook fijn om aan te doen voor in een speeltuin die nog nat is (denk aan een natte glijbaan) of als het gras of andere grond nog vochtig is. Onze zoon had het pak al toen hij nog niet kon lopen en kon de natuur toch geweldig verkennen met dit regenpak…alles op zijn kont dus die zag altijd zwart, dat wel want kruipen deed hij niet 😉, maar beter zijn regenpak als zijn kleding.

review ervaringen ducksday rainsuit regenpak onesie jumpsuit zoals ielm uit een geheel voor kinderen baby dreumes peuter kleuter om in te spelen maat 74 80 86 92 98 104 110 116

Windproef: Niet alleen in de regen is het een heerlijk regenpak, maar ook als het alleen waait omdat het regenpak windproef is. Je trekt het pak gerust over een winterjas heen aan en is dan heerlijk warm om in te spelen, ideaal in de draagzak of op de fiets.

Ademend: Wat mij in het gebruik echt opviel was dat het pak ademend is, onze zoon werd er echt niet zweterig in.

Capuchon: Het regenpak heeft in de kraag een capuchon verstopt zitten, handig want zeker als het niet regent heb je niet altijd een capuchon nodig. In de praktijk denk ik dat wij de capuchon vaker niet als wel gebruikten. Zelf vind ik de capuchon wel wat ruim. Met klittenband is het wel verstelbaar en kleiner te maken. Het is niet echt een probleem of storend maar als ik het zelf kon had ik hem iets anders ontworpen haha.

Review ervaring ducksday rainsuit regenpak in herfst lente zomer winter leeftijd 1 jaar 2 jaar

Elastieken aan de broekspijpen: Door deze elastieken om de schoenen of laarzen heen te doen blijft je kindje echt goed droog. Water spat of kruipt zo niet naar binnen.

Opvouwbaar: Ideaal als je het pak meeneemt, gek genoeg kwam ik er pas na tijden gebruiken achter, maar in de broekspijp zit een zakje verstopt waardoor je het regenpak super klein kan opbergen. Handig voor onderweg.

Verder: Gemaakt van Oeko-tex goedgekeurde materialen, waterdichte ritsen, geplakte naden en sinds 2022 volledig gemaakt van 100% gerecycled polyster.

Eindoordeel

Ik ben absoluut fan van de Ducksday rainsuits. Het zorgt echt dat onze zoon altijd lekker mee naar buiten kan en kan spelen. Hoe vaak ik anderen hoor zeggen; “laten we binnen blijven want alles is nat”. Dat is met dit regenpak echt niet meer nodig. Het is heerlijk ravotten in het pak al vanaf dat je kind kruipt. De wereld ontdekken begint al heel jong met bijvoorbeeld het voelen van grassprieten en het bekijken en proeven van de natuur. Kijk het filmpje hieronder maar  ;-) Maar ook als het van heerlijk stampen in de plassen houdt en als jij het belangrijk vindt dat je kind veel buiten speelt. Alleen als je naar een klimaat gaat waar het echt in en in koud is zou ik eerder voor een snowsuit kiezen maar aangezien we dat klimaat in Nederland eigenlijk niet hebben voldoet dit pak helemaal!

Je vindt de volledige collectie rainsuits en fleecesuits van Ducksday hier. 

 

 

Miranda Duijndam oprichter Boef en Aap

Auteur Miranda Duijndam creatief inspirator achter Boef en Aap met als missie om ieder kind zijn talent te laten ontwikkelen. Miranda deed een opleiding Creatieve therapie was social pedagogisch medewerker en leidinggevende in de kinderopvang. Ze is moeder van drie stoere jongens en eigenaar van de creatieve en avontuurlijke webshop Boef en Aap.   

Vind je het ook leuk om anderen te inspireren? Hou jij ook zo van creatief en avontuurlijk spelen? Zou je graag ouders van "eigenwijze en avontuurlijke" kinderen willen inspireren om meer naar buiten te gaan, een creatieve omgeving aan te bieden en spel als belangrijk element in de dag willen brengen? Klik hier

 Inschrijven als avonturier van Boef en Aap