About

Een kind wat zich zelf mag zijn, zich gelukkig voelt, die trots op zichzelf is en wat straalt. Een kind die zich verwondert over de wereld om zich heen.

Dat klinkt fantastisch toch?

Ga jij mee met mij op avontuur?

Nu loop je er tegen aan dat je kind steeds zeurt om de Ipad of Nintendo, dreint bij het minste of geringste, moeilijk luistert, in zijn eigen wereld leeft, stuitert door het huis of door de klas en concentratie…ho maar! Ooit droomde je van dat harmonieuze gezin of van die klas waar de kinderen zo relaxed met elkaar samen werken of die groep kinderen die zo heerlijk met elkaar kunnen spelen. Maar de realiteit blijkt anders. 

Waarom kan ik jou helpen?

About Miranda Duijndam van Boef en Aap

Ik ben Miranda Duijndam - Braun, creatief inspirator met als missie om ieder kind te laten avonturieren. Ik geloof dat elk kind creativiteit in zich heeft en dat dit naar boven gehaald kan worden als je een inspirerende omgeving en materialen aanbiedt. Mijn ervaring als sociaal pedagogisch medewerker, een opleiding Creatieve therapie en jaren werkend als leidinggevende in de (groene) kinderopvang met kinderen van 0-12 jaar én de combinatie met het moederschap van drie heerlijke “eigenwijze en avontuurlijke” jongens, maakt dat ik nu ouders en volwassenen werkend met kinderen help om een uitdagende, avontuurlijke en creatieve omgeving te creëren.

Coaching door Miranda

Sinds 2017 heb ik me ontwikkelt en laten opleiden tot (familie) coach, mijn missie avonturieren kan nog beter uit de verf komen als ouders (en werkenden met kinderen) in verbinding zijn met zichzelf en met hun gezin. Ik begeleid jou daarbij om uiteindelijk volop rust te kunnen ervaren vanwaar avontuurlijk spelen een eitje wordt ;-) Benieuwd? Hier vind je meer info.

Mijn verhaal

Als klein meisje deed ik al mijn eigen ding, ik trok me weinig aan van wat andere zeiden en creëerde graag mijn eigen wereld, waar alles veilig was en op mijn manier kon gaan. Een fantasiewereld waar ik zoveel mogelijk was en niemand elkaar kwaad deed. Ik speelde graag in die fantasiewereld en gebruikte mijn creativiteit daarbij. Op papier werd mijn fantasie nog levendiger en kon niemand mij storen...daar was mijn wereld veilig en kon ik mijn verdriet verwerken. Dat ik in mijn eigen wereld leefde en mijn eigen kijk op de wereld had, werd niet altijd in dank afgenomen. Geregeld werd ik als "eigenwijs" bestempeld en op mijn schoolrapport werd dit benoemd als; "haal die bananen nou eens uit je oren".

Toch was ik een sociaal kind, speelde graag met iedereen en als een ander kind gepest werd of eenzaam zag voelde ik dat in mijn hele lijf. Ik deed hier niet altijd wat mee, maar het verdriet van anderen trok ik me enorm aan.

Daarnaast was ik “avontuurlijk”, benieuwd naar de wereld om me heen. Nieuwsgierig naar het onbekende en ik vond het heerlijk om op ontdekkingstocht te gaan. Ongestoord samen met vrienden op pad, de wereld aan mijn voeten...niets was me te gek.

Naarmate ik ouder werd en ontdekte in wat voor een onzekere en veeleisende wereld ik leefde, ging ik me aanpassen, goed opletten hoe anderen deden en handelden en kopieerde dat. Ik zette me heel graag in voor kinderen, waar ik me zo betrokken en verbonden mee voel. Maar mijn avontuurlijke karakter zette ik om in het stellen van doelen en behalen van resultaten. Alles wat ik deed, deed ik vol overgave. Echter ook om me te bewijzen voor de wereld om me heen. De waardering die ik daar voor kreeg voelde goed. Ik werd gezien en men vond het heel knap dat ik zo goed terecht was gekomen. Ik werd niet meer bestempeld als eigenwijs, maar voldeed aan verwachtingen. Ik behaalde successen voor anderen. Alleen wat ik niet besefte was dat ik niet meer mezelf was...ik was niet meer dat dromerige, eigenwijze, opstandige, creatieve en avontuurlijke meisje...langzaam aan was ik mezelf kwijt geraakt.  

En op een dag stortte ik in, de wereld stortte voor me in...maar ik kreeg ook een groot cadeau, een levensles...een cadeau waar ik eerst niet op zat te wachten. Langzaam aan vond ik mezelf terug!

En zo is Boef en Aap ontstaan, een website met webshop voor "eigenwijze" en "avontuurlijke" kinderen. Waar ik samen met volwassenen die de ontwikkeling van kinderen belangrijk vinden op avontuur wil gaan, waardoor kinderen volop geïnspireerd en geprikkeld worden om bezig te zijn in diverse creatieve vormen zowel binnen als buiten. Boef en Aap is er van overtuigd dat kinderen die zich zelf mogen zijn zich zelfverzekerd zullen voelen, gelukkiger en onbezorgder door het leven gaan, trots op zich zelf zullen zijn en kunnen stralen, waardoor ze anderen zullen inspireren en zich zullen verwonderen over de wereld om zich heen.

Oh ja...inmiddels ben ik moeder van drie "eigenwijze" en "avontuurlijke" jongens. I love them!

Big hug, Miranda
Founder Boef en Aap