Een kampioenen speurtocht voor kinderen

Buitenspeeltip: op kampioenen speurtocht (makkelijk met gratis download!)

Buitenspeeltip: op kampioenen speurtocht (makkelijk met gratis download!)

Makkelijk naar buiten

Buitenspelen is geweldig voor kinderen – en ontzettend belangrijk voor hun ontwikkeling. Wist je bijvoorbeeld dat buitenspelen daadwerkelijk invloed heeft op de hersenen en daarmee de leerontwikkeling van je kind? En dat staat nog los van dat kinderen ontzettend veel plezier beleven aan buitenspelen. Maar toegegeven, soms kunnen ze wel wat aanmoediging gebruiken (net als wijzelf overigens) om de deur uit te gaan. Dat wordt al een stuk makkelijker wanneer iets ze aanspreekt. 

'Laten we een wandeling maken' klinkt bijvoorbeeld niet bijster interessant voor kinderen. Maar verpak dat eens in 'Kom, we gaan een speurtocht doen!'. Daar hebben de meeste kids wel oren naar! Het prikkelt, maakt nieuwsgierig en daagt ze uit. Terwijl het in principe hetzelfde is ;).

Op kampioenen speurtocht

En een speurtocht hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Speciaal voor jou hebben we een kampioenen speurtocht met opdrachten die kinderen zeker zal prikkelen. Je hoeft er niks moeilijks voor te doen, alleen uitprinten en naar buiten stappen. Dat kan dus gewoon bij jullie in de buurt.

Het idee is dat kinderen op zoek gaan naar 'kampioenen', zoals de grootste tak of het kleinste blaadje. Dit biedt genoeg aanleiding voor allerlei leuke onderzoeksvragen. Bijvoorbeeld hoeveel centimeter de tak is die jullie gevonden hebben. Of van welke boom of struik de gevonden blaadjes komen. En wie spot er als eerste een drol??

Download HIER de gratis speurtocht

Hopelijk vinden jullie dit een leuke buitenspeeltip. Deel de foto's van de door jullie gevonden kampioenen vooral op Instagram, vinden we leuk om te zien!

 

Anniek de Hoop Hey Wildebras

Auteur - Anniek de Hoop heeft als doel om jou te inspireren met creatieve ideeën voor (buiten) spelen. Dit doet ze graag door middel van toffe downloads en te schrijven over knutselen met de natuur, buiten spelen, open einde speelgoed, sensory play en meer. For the love of childhood magic! 

 

Inschrijven Nieuwsbrief Boef en Aap