Een fantastisch verjaardagsfeestje voor jouw kind tijdens de corona lockdown

Een fantastisch verjaardagsfeestje voor jouw kind tijdens de corona lockdown

Een fantastisch verjaardagsfeestje voor jouw kind tijdens de corona lockdown

Eens in het jaar is het zover. Eindelijk jarig, wat een feest! Je kind kijkt natuurlijk ontzettend uit naar zijn of haar verjaardag….en dan…brengt Corona roet in het eten. Geen groots feest en geen visite. Een verjaardag zonder visite? Nu een verdrietig kind? Natuurlijk niet! We moeten even creatiever zijn maar dit gaat een verjaardag worden om nooit te vergeten. Hoe? Dat lees je hieronder.

Het verjaardag masterplan

Nu de visite niet naar jullie kan komen….komen jullie naar de visite toe! In de auto, op de bakfiets of fiets langs de deuren! Jullie doen een echte bezorgservice. Zo kan je kind trakteren en krijgt het nog cadeautjes ook. 

We houden ons natuurlijk aan de 1,5 meter afstand regel én we gaan nergens naar binnen. Van te voren heb jij al een appje naar de visite gestuurd, bijvoorbeeld zoals deze;

een verjaardag voor kind vieren zonder visite maar langs de deurenHoi allemaal! Aanstaande dinsdag 5 april wordt Lillie 6 jaar. Helaas kunnen we dit niet uitgebreid vieren met visite bij ons thuis. Graag komen we daarom bij jullie langs met een lekkere traktatie. Dit doen we in de ochtend tussen 10:00 en 12:00 uur en in de middag tussen 14:00 en 16:00 uur. Willen jullie aangeven of we bij jullie langs mogen komen? en of je voorkeur voor de ochtend of de middag hebt? Dan maken wij een planning. Het zou super leuk en feestelijk zijn als je een slingertje of ballon bij de voordeur wilt ophangen. We komen niet binnen en houden uiteraard 1,5 meter afstand! PS: willen jullie als we langskomen niet zeggen hoe zielig het is dat we de verjaardag niet kunnen vieren? Het is juist hartstikke leuk!

Oh jee, langskomen gaat niet lukken

 • Vraag aan familie en vrienden een kaartje te sturen, een gezellig berichtje of video.
 • Op de website van Boef en Aap kan jouw kind een verlanglijstje maken welke je gemakkelijk naar vrienden en familie stuurt. Als vrienden of familie bestellen kunnen ze zelf betalen en het verzendadres van de jarige invullen. Als je wilt maakt Boef en Aap er een gezellig cadeautje van met een kaartje met persoonlijke boodschap!

Versier de auto of fiets

Natuurlijk gaan jullie niet met een saai vervoersmiddel op pad. Versier de fiets, bakfiets of auto met slingers. Leg in de auto bijvoorbeeld ballonnen op de hoedenplank. Ga je met de auto? Dan komen jullie natuurlijk toeterend de straat in ;-)  Het is ook leuk om een ballon te bevestigen aan de jarige job!

Poppik als verjaardagscadeau past door brievenbus

Poppik stickers, mozaiekstickers voor alle leeftijden vanaf 3 jaar. Lillie kreeg de Poppik Magic. Vanaf €7,95

Wat kan je trakteren

 • Een taart trakteren is niet zo gemakkelijk als je onderweg gaat. Maar tompouce is een heel goed alternatief. Bij de Hema kan je tompoezen met een foto erop bestellen. Je kan ze bestellen in 2 verschillende formaten. Tompouce valt vaak bij jong en oud in de smaak.
 • Voor de kinderen een zakje met wat leuke dingetjes erin, bijvoorbeeld met een stuiterbal met wat snoepgoed of een ander klein speeltje waar de kinderen zich weer mee kunnen vermaken.
 • Bekertje popcorn en om de bekertjes heen een gepersonaliseerd ‘label’ zoals bij Lillie; Hoera Lillie 6 jaar.

  Langs de deuren bij verjaardag van kind tijdens corona lockdown

  Nog wat verjaardagstips

  Niet zielig

  Als allereerst is het belangrijk om niet mee te gaan in het verdriet/teleurstelling van het kind. Luister er naar, de teleurstelling mag er zijn. Maar je hoeft de teleurstelling niet extra te bevestigen. Vertel juist dat dit een verjaardag wordt om nooit te vergeten en dat je een geweldig plannetje hebt. Vraag van te voren aan familie en vrienden of ze niet willen zeggen hoe jammer het is dat je kind zijn of haar verjaardag niet kan vieren. Laat ze juist zeggen hoe onwijs tof het is als je zo je verjaardag kan vieren. Het is overal een feestje speciaal voor jouw kind!

   

  De slaapkamer versieren

  Doe het dit keer een keertje anders, als je kind slaapt versier jij naast de woonkamer ook alvast stiekem de slaapkamer met slingers en ballonnen. Zodra je kind wakker wordt voelt het zich gelijk jarig!

  De ochtend beginnen

  De ochtend kan je natuurlijk gewoon starten met jullie jaarlijkse ritueel. Misschien doen jullie graag cadeautjes op bed, cadeautjes verstopt door het huis, een speurtocht door het huis naar de cadeautjes of de cadeautjes zoeken met een warm/koud spel.

  Feestelijk kleding aan

  Hoppekee lekker de verjaardags-, lievelings- of feestelijke kleding aan. Geen visite betekend niet dat je kind zich niet feestelijk hoeft te voelen. Feestelijk aangekleed geeft gelijk een ander gevoel als op andere dagen.

  Verjaardagsketting van Schat aan de muur

  Een gezellige verjaardagsketting

  Schat aan de muur maakt fantastische verjaardagskettingen met pompoms. Deze kan je bij Keetie van Schat aan de muur bestellen. Liever zelf pompoms maken? Gebruik dan de Loome tool of de pom pom trimmer van de Loome voor perfecte pompoms.

    

  Brievenbuscadeautjes

  Inpakservice cadeautjes voor kinderen bij Boef en AapZo leuk om op je verjaardag toch cadeautjes te krijgen. Boef en Aap biedt speciaal voor jarigen een cadeau service aan. Bij het product kan je aangeven of je het als feestelijk cadeautje ingepakt wilt hebben en of je er een handgeschreven kaartje met een persoonlijke boodschap voor de jarige bij wilt. Boef en Aap heeft een speciale selectie brievenbuscadeautjes. Verzendkosten van brievenbuscadeautjes zijn €3,95 en boven de €50,- worden brievenbuscadeautjes en gewone pakketten gratis verzonden.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Een videomeeting

  Super leuk om met degene waar je normaal samen de taart mee aansnijt een videomeeting te doen. Dit kan bijvoorbeeld gratis met Zoom. En hoe feestelijk is het als je tijdens de videomeeting naast de taart aansnijden ook nog cadeautjes mag uitpakken die opgestuurd zijn.

  Een voorbeeld dagplanning

  8:00 uur   Opstaan, zingen en cadeautjes geven (voor de gelukkelingen, voor de pechvogels 6:00 uur 😉) 

  9:00 uur   Een feestelijk ontbijtje met een mooi gedekte tafel

  10:00 uur Verjaardagsronde één. Langs de deuren

  12:00 uur Thuis taart eten, kaarsjes uitblazen, videomeeting

  13:00 uur Lunchen

  14:00 uur Verjaardagsronde twee. Langs de deuren

  16:00 uur Lekker spelen met de gekregen cadeautjes

  18:00 uur Lievelingseten eten

   

  Gegarandeerd een topdag met dank aan Keetie Kromhout van Schat aan de muur. Heel veel plezier!

  Lees ook deze blogposts met tips om de "corona tijd" thuis door te komen met je kind; 10 activiteiten voor in de tuin of 10 toffe spel- en knutselideeën voor thuis.

   

  Miranda Duijndam eigenaresse Boef en AapAuteur Miranda Duijndam creatief inspirator achter Boef en Aap met als missie om ieder kind zijn talent te laten ontwikkelen. Miranda deed een opleiding Creatieve therapie was social pedagogisch medewerker en leidinggevende in de kinderopvang. Ze is moeder van drie stoere jongens en eigenaar van de creatieve en avontuurlijke webshop Boef en Aap.   

  Mis geen enkel avontuur! Meer tips in je mailbox ontvangen? de aankomende tijd gaan we meer inspiratie geven. Schrijf je in  als avonturier van Boef en Aap en mis niets!

  Vind je het ook leuk om anderen te inspireren? Hou jij ook zo van creatief en avontuurlijk spelen? Zou je graag ouders van "eigenwijze en avontuurlijke" kinderen willen inspireren om meer naar buiten te gaan, een creatieve omgeving aan te bieden en spel als belangrijk element in de dag willen brengen? Klik hier