5 gouden tips voor thuis blijven met kinderen

5 gouden tips voor thuis blijven met kinderen

5 gouden tips voor thuis blijven met kinderen

Sanne van Herp is moeder van dochter Hannah van 6 jaar oud en voelt zich momenteel gezegend. Gezegend? Ja, zelfs in deze tijd van de coronacrisis. Sanne heeft haar les namelijk al eerder gehad, tijdens de vorige epidemie in Nederland. Sanne heeft in 2013 Q-koorts opgelopen, dat heeft ze jaren niet geweten. Ze probeerde door te zetten, tevergeefs. Het ging uiteindelijk écht niet meer. In 2018 kreeg Sanne de diagnose Q-koorts. Sindsdien zit ze thuis van haar werk. Ze deelt graag haar verhaal en haar tips.

Sanne; “Ik verbaas me over hoeveel mensen er klagen over hun kinderen en over verveling. En voor één keer voel ik mij gezegend...Ik kan maar twee á drie uur per dag iets doen, daaronder vallen ook ADL activiteiten (algemene dagelijkse levensverrichtingen) en de rest rust of slaap ik. Ik ben bijna altijd "in quarantaine" thuis. Mijn dochter van 6 jaar weet niet beter dan dat ze veel voor zichzelf moet zorgen, haarzelf moet vermaken en dat we veel binnen zitten. Hier dus geen sprake van verveling of vervelend zijn. We zijn zo gewend om maar door te gaan, te blijven rennen. Onze hele maatschappij is zo ingericht. Tot je lichaam zegt: ho, STOP! De tips klinken misschien enorm zweverig en dat ben ik helemaal niet. Ik moest 'the hard way' leren om stil te zitten en deze punten aan te pakken, puur om te overleven. Maar daardoor waardeer ik mijn leven en mijn dochter nu wel zoveel meer! Dat gun ik iedereen 🙏 Zet 'm op!”

 

Sanne’s gouden tips voor thuiszitten

Tip 1 - Laat het los 

We moeten een beetje meer loslaten. Ja, soms wordt iets een zooi. Loopt het niet zoals gedacht of moet je iets van jezelf wat nu niet lukt. Maar dat mag, komt wel weer goed. Laat het los, laat het gaan 🎶 (oké nee ik kan niet zingen).

Tip 2 - Wissel samenspel af met alleen spelen

Wissel samen en alleen doen af en wees daar duidelijk over. Kinderen moeten leren om zichzelf te vermaken en dat kan alleen als je ze aanmoedigt. Dus nu 15 minuten samen een spel doen en dan ga je 30 minuten zelf spelen.

Tip 3 - Doe eens niets

Als ouders zijn we zo gewend om te rennen, vliegen, racen. Stop! Er is niks mis met niks doen. Niet de hele week natuurlijk, maar plan en neem je momenten. Volwassenen moeten leren stilzitten. Best moeilijk he ;)

Tip 4 - Zet kinderen aan het werk

Het zal je verbazen hoeveel kinderen zelf kunnen (leren) en hoeveel plezier ze daar in hebben. Het maakt ze sterker.

Kinderen kunnen helpen met koken met een Opinel koksmes speciaal voor kinderen, dit stimuleert de zelfstandigheid.

Tip 5 - Ben positief

Geef complimenten, heel veel complimenten. Zoveel dat je soms denkt "spoor ik wel?" Het doet een kind zoveel goed als ze zich gezien voelen en het maakt de dag zoveel leuker.

Boef en Aap aanrader

5 talen van de liefde In tijden van onzekerheid zijn kinderen opzoek naar veiligheid en liefde. Naast erSpiegel jezelf spel een spel vol complimenten voor je kind te zijn, te luisteren naar de behoeften van je kind, kan je je kind ook de vraag stellen; wat heb je nodig? Dat zal voor ieder kind anders zijn. Je zal verbaast zijn wat jouw kind al aan kan geven. De vormen van liefde zijn voor elk kind anders lees daar eens over in deze blog, eigenlijk voor Valentijnsdag geschreven maar ook nu heel toepasbaar!

Complimenten geven Veel kinderen lopen momenteel op hun tenen, ze voelen dat er van alles aan de hand is en willen het heel graag goed doen (ook al vliegen ze hierdoor ook vaak uit de bocht), zoals Sanne in tip 5 aangeeft hebben kinderen ook nu heel veel complimenten nodig. Het spel Spiegel jezelf is een geweldig spel om elkaar te stimuleren in het geven van complimenten. €11,95  

Sanne van Herp Sanne van Herp is moeder van dochter Hannah van 6 jaar, op de foto te zien met haar 2 honden Cena en Henk. De grootste hond Cena is inmiddels helaas in de hondenhemel. Sanne kan sinds 2 jaar niet meer werken na het krijgen van Q-koorts en geeft jou graag haar tips nadat ze plotseling thuis kwam te zitten. Sanne gunt het iedereen het leven maximaal te waarderen.

 

Mis geen enkel avontuur! Meer tips in je mailbox ontvangen? de aankomende tijd gaan we meer inspiratie geven. Schrijf je in  als avonturier van Boef en Aap en mis niets!

Vind je het ook leuk om anderen te inspireren? Hou jij ook zo van creatief en avontuurlijk spelen? Zou je graag ouders van "eigenwijze en avontuurlijke" kinderen willen inspireren om meer naar buiten te gaan, een creatieve omgeving aan te bieden en spel als belangrijk element in de dag willen brengen? Klik hier