Wat een takkenbeesten!

Wat een takkenbeesten!

Wat een takkenbeesten!

Op zoek naar creatieve inspiratie voor de kinderen deze herfst? of vraag je je al af wat je in de vakantie met de kinderen kan gaan doen? Wij hebben een super leuke creatieve activiteit gevonden. Al speurend op Pinterest waar sowieso super veel knutselideeën te vinden zijn, maar waar je je ook overspoelt kunt voelen met ideeën kwam ik deze takkenbeesten tegen. Super leuk en wil ik graag met je delen . Deze activiteit zorgt zeker weten voor een hele middag vol plezier!

Benodigdheden

  • Takken
  • Verf
  • Penselen
  • Waterbakje voor spoelen van penselen
  • Tissue
  • Kleed o.i.d. om tafel te beschermen

Maak de gekste beesten!

Eigenlijk is dit een activiteit waar je driedubbelpret mee kan hebben. Pak eerst je moment om gezellig met de kinderen naar het bos te gaan... Ik hoor je denken; "uuuuh Miranda, mijn kinderen hebben soms helemaal geen zin om met me mee naar het bos te gaan. Ze vinden het wel prima achter hun spelcomputer." I know the struggle...hoe je hier mee om zou kunnen gaan kan je lezen in onze GRATIS download "Fantastische bosavonturen voor stralende kinderen". Oké dat even terzijde, ik ga er vanuit dat je met deze tips in het bos terecht gaat komen!

Takken beschilderen met natural earth paint Dus, eerst ga je gezellig met de kinderen naar het bos. Wat een avontuur op zich kan zijn. Maak de kinderen in het bos alvast lekker, weten ze al dat er in het bos ook hele gekke beesten zijn? Kijk maar eens goed naar de rond slingerende takken, als je goed kijkt hebben ze vaak wel wat weg van een vreemd beest. De leukste takken neem je mee naar huis. Thuis maak je er met verf te gekke beesten van. Het is het handigst om de tak eerst een egale kleur te geven, even laten drogen en dan maak je de gezichtjes.  Al die gekke vormen nodigen uit om met al je fantasie helemaal los te laten gaan.

Oh ja, dan komt de grootste lol. Hoe leuk is het om deze beesten vervolgens buiten een plekje te geven om de buurt of het bos een beetje op te vrolijken. Geweldig toch? Dit tovert vast bij veel mensen een lach op hun gezicht!

 

 

 

Veel plezier met dit avontuur!

Blijf eigenwijs en avontuurlijk, 

💛Miranda 

 🌿Tip: wil je de takken helemaal eco friendly houden? gebruik dan de verf van Natural Earth Paint. Deze verf is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, de verf is water afwasbaar. Er zijn twee sets verkrijgbaar, de discovery kit en experience kit. Tevens is de verf los per kleur te koop.

🌿Tip: in de GRATIS download op avontuur in het bos voor stralende kinderen geef ik nog meer super leuke ideeën voor in het bos.

  Bron: isaacgracelily.blogspot.com

Vrolijk de natuur op met een beest van takken