Top 5 open-ended en educatieve cadeaus

Top 5 open-ended en educatieve cadeaus

Top 5 open-ended en educatieve cadeaus

Alles wat de moderne ouder nodig heeft om avontuurlijke peuters binnen in huis te inspireren.

5 perfect aansluitende cadeaus voor eindeloos binnen vermaak

Heb jij een peuter die niets liever doet dan in plassen springen en schatten zoeken in het bos? De herfst- en wintermaanden kunnen een uitdaging zijn, zeker als je kindje met weer en wind klaar staat om naar buiten te rennen. Speciaal voor deze mini-ontdekkers hebben wij een fijne greep uit de collectie met perfecte educatieve en open-ended items die een kind uitnodigen tot beweging en creatief denken.

1. Kinetisch zand

Voor kinderen is spelen met zand niet alleen ontspannend en goed voor een fijne motoriek. Doordat kinderen met kinetisch zand sensorisch spelen heeft dit een positieve invloed op nieuwe hersenverbindingen die worden aangelegd. Buiten dat vinden kinderen het erg fijn om met zand te spelen. Bovendien is dit een speciaal soort zand, dit zand bevat namelijk een bindmiddel waardoor het kinetische eigenschappen heeft. Dat houdt in dat het zowel geen klei als los zand is. Dit is dus super om kinderen denkbeeldige zandkoekjes of ijsjes mee te laten maken, te kneden en figuurtjes in te laten maken.

Kinetisch zand van JonEly met lichttafel

 

2. Houtstukjes

In tegendeel tot de stukjes zelf is het spelen met natuurlijke houtstukjes erg flexibel! Er zijn veel verschillende spelvormen waar de kinderen vaak zelf mee komen zodra zij de stukjes in handen hebben. De houtstukjes zijn perfecte materialen voor kleine natuurliefhebbers. Ook passen ze goed in elk interieur.

Houten schijfjes voor small play en open ended play 

Hier heb je vast ook wat aan: 6 tips voor minder gekte en drukte tijdens de Sinterklaasperiode

3. Crayon Rocks

Fantasie en zintuigen laten prikkelen? De Crayon Rocks is hier het ideale product voor. Door de krijtjes in natuurlijke vorm kunnen avontuurlijke kinderen hun lol op. De kinderen worden door de heldere kleurtjes geïnspireerd om hun eerste mooie kunstwerken te ontwikkelen. En mocht de ouder ook creatief willen zijn, zijn de Crayon Rocks ook geschikt voor de wat grotere hand. Dit is een product dat je zeker niet wilt missen, want elk kind heeft toch tenslotte kleur nodig om zijn creativiteit te uiten?

 

Crayon rocks heldere krijtjes voor kinderen

4. Abel Blocks

Niet is Abel Blocks fantastisch spelmateriaal om kinderen te leren samenwerken, ook zorgt de unieke vorm van deze houten bouwblokken ervoor dat alles er meteen mooi uitziet. Elk blok is uniek door een natuurlijke tekening in een stuk beukenhout. De bouwblokken kunnen worden ingezet om een fijne motoriek, concentratievermogen, doorzettingsvermogen, creativiteit en de fantasie van een kind te bevorderen. De Abel Blocks zijn er al even, maar sinds kort is er ook een mini versie. De mini versie is verkrijgbaar als starterset met 12 stuks, 36 stuks, 66 stuks en 300 stuks. Hier vindt je de hele collectie van Abel.

 

Abel mini blocks

 

5. In A Flash Cards

Ontspanning, beweging en verbinding. Dat zijn drie uitkomsten die komen kijken bij het inzetten van de flashcards. Op het eerste gezicht zou je hier misschien alleen mooi geïllustreerde kaarten zien, maar hier zit veel meer achter. Kinderen van baby, dreumes, peuter tot kleuter worden met deze kaarten aangezet tot spelen, leren en bewegen tegelijk. Een kind legt hierdoor allemaal nieuwe hersenverbindingen aan. Niet alleen is dit heel cool, het is ook erg handig. Deze kaarten worden gebruikt met het idee om het zowel de ouder als het kind gemakkelijk te maken en te zorgen voor een spel waar beide partijen plezier in hebben.

 

In a flash voor baby peuter dreumes en kleuter

Sensorisch en open-ended speelgoed voor rust en ontspanning

De spanning klimt geleidelijk omhoog, met 5 december steeds dichterbij. Dit is vooral voor peuters een spannende periode welke voor veel onrust kan zorgen. Sensorisch en open-ended speelgoed helpt bij de verwerking van prikkels en zorgt voor rust en ontspanning. De materialen in onze selectie hierboven maken uitstekende cadeaus voor Sinterklaas voor zowel groot als klein! Want als de kinderen lief spelen, kunnen de ouders fijne rustmomenten pakken tussen het werken (en de buien) door.

Misschien vind je dit ook leuk: Top 5 schoencadeautjes voor avontuurlijke jongens en meisjes

 

Jodie Becker in A flash methode

Auteur Jodie Becker creatief brein achter de In A Flash-methode. Ze verdeelt haar tijd tussen het uitzoeken van nieuwe thema's van de In A Flash kaarten waarmee ze elke keer opnieuw de aandacht van kinderen weet te vangen en het moederschap van twee kinderen. Met veel ervaring in de kinderopvang weet ze als geen ander wat kinderen echt nodig hebben. Leuk weetje; Jodie is gek van kippen! 

Vind je het ook leuk om anderen te inspireren? Hou jij ook zo van creatief en avontuurlijk spelen? Zou je graag ouders van "eigenwijze en avontuurlijke" kinderen willen inspireren om meer naar buiten te gaan, een creatieve omgeving aan te bieden en spel als belangrijk element in de dag willen brengen? Klik hier

 

Mis geen enkel avontuur