Avontuurlijk buiten spelen met...ijs! Zo doe je dat

Avontuurlijk buiten spelen met...ijs! Zo doe je dat

Avontuurlijk buiten spelen met...ijs! Zo doe je dat

Hierbij delen we een van onze favoriete buitenspelletjes voor een warme dag. Het is verkoelend, kinderen kunnen er heerlijk mee bezig zijn, het is gemakkelijk klaar te zetten, je hebt weinig ruimte nodig en het is goedkoop. Oh, en het is nog leerzaam ook. Ik heb het over spelen met ijs!

Buitenspeeltip voor de zomer

Spelen met ijs is dé buitenspeeltip voor de zomer. Het idee is eigenlijk super simpel: maak ijsklontjes met iets erin. Denk aan kleine plastic speelgoedjes, knopen, grote glitters, edelsteentjes of – mijn favoriet – bloemen. We vroren ook eens oude waterparels in, ook dat was een succes. Zet de ijsklontjes een paar uur in de vriezer en laat je kind vervolgens de ingevroren dingen 'bevrijden'. Dat kan op verschillende manieren. Met een hamer op het ijs hakken is geweldig. Meer onderzoekend spel creëer je door verschillende bekers met water op verschillende temperaturen neer te zetten. Met welk water smelt het ijs het snelst? Giet steeds een beetje water bij de ijsklontjes. Zo komen de figuurtjes langzaamaan steeds meer tevoorschijn. Laat je kind lekker ontdekken.

Ook leuk: kleur het water met (eco) stoepkrijt! Dit kun je zowel met de ijsklontjes als het speelwater doen. Zet een aantal verschillende kleuren neer voor nog meer ontdekplezier.

Wat heb je nodig voor spelen met ijs

Voor het spelen met ijs kun je prima items gebruiken die je waarschijnlijk toch al in huis hebt. Denk aan bekers, bakjes of een soeplepel. Wij vinden zelf ook een grote pipet echt een waardevolle toevoeging bij dit spel. Kinderen kunnen daar zo heerlijk mee kliederen, het is gewoon een leuk ding. En ondertussen trainen ze hun handspieren enorm, fijn voor het ontwikkelen van de schrijfvaardigheid. Voor het maken van de ijsklontjes kun je een ijsblokjesvorm gebruiken. Wij maakten ook eens een blok ijs met een silicone cakevorm. Daar is de vijfjarige wel even zoet mee geweest ;-) 

Als ik je dus een tip mag geven voor de zomer: sta dan nu op en stop een ijsblokjesvorm of cakevorm in de vriezer. Dan heb je 'm vast achter de hand voor een warme dag, wanneer je dit verkoelende spelletje goed kunt gebruiken.

Boef en Aap aanrader 

Spelen met water set voor kinderen activiteit voor binnen en buiten

Experimenteren met water Nog meer spelen met water voor uren speelplezier! Met deze experimenteer set voor kinderen heb je heel eenvoudige middelen waar ze zoveel van kunnen leren. Je kan kinderen laten zien dat ijs op water drijft, hoe de watertemperatuur verandert als het smelt en hoe het drijfvermogen verandert in zout water. Super leuk om te gebruiken met een groep €62.95

Nog meer leuks ➡ 10 activiteiten met kinderen voor in de tuin

 

Anniek de Hoop Wildebras

Auteur - Anniek de Hoop heeft als doel om jou te inspireren met creatieve ideeën voor (buiten) spelen. Dit doet ze graag door middel van toffe downloads en te schrijven over knutselen met de natuur, buiten spelen, open einde speelgoed, sensory play en meer. For the love of childhood magic! Zie ook @heywildebras 

Vind je het ook leuk om anderen te inspireren? Hou jij ook zo van creatief en avontuurlijk spelen? Zou je graag ouders van "eigenwijze en avontuurlijke" kinderen willen inspireren om meer naar buiten te gaan, een creatieve omgeving aan te bieden en spel als belangrijk element in de dag willen brengen? Klik hier

 

Inschrijven voor nieuwsbrief