Het allerleukste speelgoed voor buiten in de tuin

Het allerleukste speelgoed voor buiten in de tuin

Het allerleukste speelgoed voor buiten in de tuin

Weer of geen weer, buiten spelen is altijd goed voor kinderen. Soms heb je even geen idee waar de kinderen buiten mee te vermaken, daarom geven we je graag wat speelgoedideeën voor kinderen om buiten in de tuin te spelen.

1. Buiten hutten bouwen

In de tuin kan je geweldige hutten bouwen. Geef de kinderen een lang touw, stevige knijpers en een paar oude lakens en ze zijn uren zoet. Moet het een meer waterbestendige hut worden? Gebruik dan een zeil in plaats van lakens. Het touw kan overal aan vast geknoopt worden en de lakens maak je met de goede knijpers vast aan het touw. Zo bouw je de ene keer een kasteel voor ridders en prinsessen, de andere keer is het een bunker en weer een andere keer wordt het een winkeltje of gewoon een heerlijke plek om te chillen.

 

2. De natuur ontdekken in de tuin

In de meeste tuinen is er wel een klein stukje natuur te ontdekken. Er lopen bijvoorbeeld kriebeldiertjes, van die kleine beestjes en insecten. Kan je ze niet vinden? Keer eens een stoeptegel om. Super leuk om ze door kinderen eens echt te laten onderzoeken in een insectenbeker met loep of onderzoek de tuinvondsten onder een eigen zakmicropscoop. Een herkenningskaart met kriebeldiertjes maakt het helemaal een leerzame activiteit.

 

3. Takel speelgoed

Heb je buiten in de tuin een boom, een boomhut of ander speeltoestel…dan is dit speelgoed echt geweldig. Takel speelgoed zoals een echte takel om speelgoed, emmers zand of eten en drinken je hut in te takelen. Kids at Work heeft hele gave degelijk maar kwalitatief goed takel speelgoed. De touwen zijn goed stevig en van goede kwaliteit waardoor het geen kwaad kan als de takel of kabelbaan buiten blijft liggen.

Takelspeelgoed in de tuin

4. Mega bellen blazen

Als het niet te hard waait is dit een activiteit voor uren speelplezier. Je moet de sop wel even een uurtje van te voren klaar maken, maar dan heb je ook een topper van een activiteit. Met de sop van Bubblelab maak je werkelijk mega grote bellen. Aan 2 stokjes zitten een touw geknoopt en deze doop je in de emmer met sop. Je houdt de stokjes daarna uit elkaar en loopt met de touwtjes in je handen achteruit….en daar komen ze. Meters lange bellen! Echt magisch.

5. Kerby stoeprandset

De meeste straten zijn tegenwoordig veel te vol om het ouderwetse spelletje stoepranden te spelen. Daar heeft Kerby iets geweldigs voor bedacht. Namelijk de lichtgewicht draagbare stoepranden. Een ideaal spel voor in de tuin, maar je neemt ze ook gemakkelijk mee naar de speeltuin, speel veldje of op het schoolplein.

Stoepranden

 

Auteur Miranda Duijndam creatief inspirator achter Boef en Aap met als missie om ieder kind zijn talent te laten ontwikkelen. Miranda deed een opleiding Creatieve therapie was social pedagogisch medewerker en leidinggevende in de kinderopvang. Ze is moeder van drie stoere jongens en eigenaar van de creatieve en avontuurlijke webshop Boef en Aap.   

Vind je het ook leuk om anderen te inspireren? Hou jij ook zo van creatief en avontuurlijk spelen? Zou je graag ouders van "eigenwijze en avontuurlijke" kinderen willen inspireren om meer naar buiten te gaan, een creatieve omgeving aan te bieden en spel als belangrijk element in de dag willen brengen? Klik hier