Zelf een stoer en creatief kinderpartijtje organiseren - 5 ideeën

Zelf een stoer en creatief kinderpartijtje organiseren - 5 ideeën

Zelf een stoer en creatief kinderpartijtje organiseren - 5 ideeën

Je kan helemaal los gaan! Zelf een stoer kinderfeestje organiseren is weer helemaal van nu. Laat je creativiteit de vrije loop en een verjaardagsfeestje valt ook nog eens een stuk goedkoper uit. Dat wat je aanschaft kan je vaak opnieuw gebruiken als er vriendjes en vriendinnetjes komen spelen of als je met het gezin er lekker op uit gaat. Kinderen vinden een orgineel partijtje achteraf vaak een stuk leuker als dat speelparadijs waar ze al tig keer heen zijn geweest. Hierbij 5 tips om met stoere jongens en meisjes thuis of in het bos een super leuk partijtje te beleven.

Hutten en tenten bouwen met kinderen met gebruik van stick-lets verbindingsstukken

Idee 1 - Hutten bouwen in het bos

Weinig kinderen die dit niet leuk vinden; hutten bouwen! Super leuk om te doen, alle kinderen kunnen hun energie en creativiteit kwijt en als je het in het bos doet is er genoeg ruimte voor de wilde jongens en meiden om te kunnen ravotten. Je kan er een samenwerkings- of wedstrijdelement inbrengen. Maak bijvoorbeeld 2 groepjes die allebei aan een hut werken en regel een leuke beloning voor de beste huttenbouwers (uiteraard is elk kind dat en heb je een verrassing voor ieder kind). Je kan het hutten bouwen ook in thema doen. Bij een indianen thema bouwen we stoere tipi’s, in ridderthema het sterkste fort of bij een Minecraft thema zijn er de juiste grondstoffen nodig om een goede moerashut te maken...zo zie je maar er valt voor ieder kind wel iets leuks te bedenken waardoor hutten bouwen een hit wordt. Door de kinderen goede materialen aan te bieden waar ze mee kunnen bouwen wordt de fantasie al snel aangewakkerd!

Hutten en tenten bouwen met sticklets rubberen verbindingsstukken

Waar je goed mee kan bouwen?

  • Sticklets: Dit zijn rubberen verbindingsstukken waar je oude stokken of takken in kan zetten en zo je eigen hut kan ontwerpen. Er zijn verschillende sets verkrijgbaar voor kleine of grote groepen kinderen.
  • Stevige knijpers: met grote stevige knijpers maak je lakens gemakkelijk vast aan takken en stokken, zo kan je je goed in je hut verschuilen.
  • Grote takken: In het bos zijn vaak grote afgebroken takken te vinden die je kan verzamelen en bij elkaar in een punt tegen een grote boom aan kan zetten. Zo ontstaat er een fort of hut waar je in kan verschuilen en misschien zelfs “wilde dieren” kan spotten of je “vijand” 😉.
       

Idee 2 - Speren maken

Dit is een activiteit voor de echte avonturiers. Durf jij het als ouder aan om de kinderen onder begeleiding van takken speren te laten maken? Met een zakmes slijpen de kinderen een punt aan een tak. Hoe groter de uitdaging, des te groter de concentratie van de kinderen! Met speciale `veilige zakmessen` voor kinderen wordt het al een stuk minder spannend voor jou als ouder. Dit is ook een leuke activiteit om te combineren met idee 1 als je toch al in het bos bent. Zoek een mooie tak waar een speer van gemaakt kan worden en als het eenmaal een speer is lukt het misschien ook nog wel om je eigen naam erin te kerven! Tips voor het omgaan en begeleiden van kinderen met een zakmes vind je hier.

🧭  Lijkt het je leuk om een survival kinderfeestje te geven? Lees dan ook de blogpost 5 tips voor een survival kinderfeestje.

 speren maken met kinderzakmes

Idee 3 - Zelf je boot, racewagen of vliegtuig maken

Bouwpakket om bootje te maken met verjaardagspartijtje

Ga je voor een creatief partijtje? Maar dan wel een voor stoere jongens of meisjes? Boef en Aap verkoopt leuke bouwpakketten waar je zelf een boot, vliegtuig katapult of bijvoorbeeld een racewagen mee in elkaar knutselt. Werk het diy project af met verf en de kinderen hebben gelijk iets leuks om mee naar huis te nemen. Als je voor een boot gaat is het natuurlijk ook leuk om te testen wie zijn boot blijft drijven of met het vliegtuigje testen welke het verst vliegt! Bekijk hier diverse soorten bouwpakketten.

Idee 4 - Timmerprojecten

Veel jongens vinden het heel gaaf om zelf iets te maken met echte stoere materialen. Zagen, timmeren en in elkaar zetten. Mocht je voor stoere jongens en meisjes iets creatiefs willen doen is het leuk om diverse materialen op een grote tafel neer te zetten waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen om een project te timmeren. De een maakt misschien een robot, de ander een vliegtuig en de ander een monster…laat ze met voorgezaagde stukjes hout werken, zoals bijvoorbeeld van timmer Amsterdam. Dit maakt het gemakkelijk om mee aan de slag te gaan. Je kan ook zelf van restmateriaal stukjes hout aanbieden, ronde schijven zijn in grote zakken te koop, maar denk ook aan bierdoppen, kurk, ijsstokjes en ander kosteloos materiaal waar kinderen mee aan de slag kunnen (vraag familie en vrienden bijvoorbeeld om mee te sparen).

🛠 Timmertip 1: Deze tip wil ik je toch graag meegeven. Kids at Work heeft heel mooi echt kwalitatief gereedschap voor kinderen ontwikkelt. Gereedschap wat volwassenen gebruiken, alleen dan op kinderformaat waardoor het handzaam is om mee te werken, wat ongelukken voorkomt en het werkplezier vergroot. Zoals hamers, zagen, schroevendraaiers etc. Kids at Work heeft een ruime collectie echt kindergereedschap.

🛠 Timmertip 2: Bij Jeugdland kan je vaak huttenbouwen voor een verjaardagspartijtje. De entree is minimaal en er valt een geweldige dag te beleven. Door heel het land zijn diverse Jeugdland locaties.

Timmeren als verjaardagspartijtje of kinderpartijtje met kids at work kindergereedschap

Idee 5 - Slingeren als apen tussen de bomen

Jumbell slackline! Geen creatieve activiteit maar wel een hele stoere! Echt super gaaf om te gaan doen met lekkere energieke en beweeglijke kinderen. Het is een aanschaf, maar daarna kan je de set nog vele malen gebruiken. En als je het zo bekijkt; met zijn allen naar een speelparadijs is duurder. Het idee van een slackline is dat je probeert balans te houden op de band die gespannen staat tussen bijvoorbeeld bomen. Er zijn verschillende spelelementen te verzinnen bij een slackline. Gebruik het bijvoorbeeld als onderdeel van een grotere opdracht. Wat denk je van klimmen en klauteren op een slackline?

Jumbell slackline

Bonusidee – Mega bellen blazen

Nog een bonusidee. Ik het niet kan laten, mega bellen blazen met Bubblelab. Dit doen wij standaard bij verjaardagsfeestjes en kinderpartijtjes gewoon omdat het altijd een mega succes is en het een geweldig feestelijk gevoel geeft. Met speciale sop maak je echt magische reuze bellen. Wij doen dit regelmatig als afsluiter van een feestelijke dag. Ook tof voor een kinderpartijtje toch? (er moet alleen niet te harde wind staan, want dan patsen de bellen te snel kapot).

 

 

Auteur Miranda Duijndam creatief inspirator achter Boef en Aap met als missie om ieder kind zijn talent te laten ontwikkelen. Miranda deed een opleiding Creatieve therapie was social pedagogisch medewerker en leidinggevende in de kinderopvang. Ze is moeder van drie stoere jongens en eigenaar van de creatieve en avontuurlijke webshop Boef en Aap.   

Vind je het ook leuk om anderen te inspireren? Hou jij ook zo van creatief en avontuurlijk spelen? Zou je graag ouders van "eigenwijze en avontuurlijke" kinderen willen inspireren om meer naar buiten te gaan, een creatieve omgeving aan te bieden en spel als belangrijk element in de dag willen brengen? Klik hier

 

inschrijven voor nieuwsbrief van Boef en Aap en ga mee op avontuur