Valentijnsdag kind activiteit idee

8 tips om van Valentijnsdag een feestje voor je kind te maken

8 tips om van Valentijnsdag een feestje voor je kind te maken

Grote kans dat jouw kind 14 februari met een blij gezicht een verrassing voor jou heeft! Daar smelt je toch van? Wat denk je ervan om dit jaar ook je kind te verrassen? Jouw kind verdient dat!

De definitie van Valentijnsdag wordt op Wikipedia omschreven als; een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Aha, oké…geliefden. Maar van wie hou jij nou eigenlijk net zoveel als je geliefde? Of ahum…misschien nog meer als je geliefde…juist, je kinderen. We overladen de kinderen het hele jaar door met kusjes en knuffels, maar vergeten we met Valentijnsdag aan onze kinderen te denken. En dat terwijl een kind vaak wel aan jou denkt….ai…laten we het dit jaar anders doen. Een kind voelt zich super speciaal als het iets met Valentijn krijgt. Eerder schreef ik uitgebreid over de 5 talen van de liefde.

5 talen van de liefde

Hoe zat het ook alweer? Houdt je kind van kusjes, knuffelen of een stoeipartijtje? Van complimenten en bevestigende woorden? Van echt even tijd samen, oftewel quality time? Helpt het je graag en vind je kind het fijn om geholpen te worden? Of voelt het zich ontzettend geliefd door cadeautjes? Wat het ook is, met Valentijn is het een mooi moment om de liefde voor je kind te laten voelen en net even een extra tintje te geven waardoor je kind zich heel speciaal voelt. Het is nooit te laat om de magie en liefde rondom Valentijn mee te geven. Há! Dit jaar zal jouw kind gek staan te kijken als je ook wat voor hem of haar hebt als het met die lieve, stralende, ondeugende lach een verrassing voor jou heeft. Deze keer sta jij met een goed plan klaar om al je liefde te laten blijken! En check hier nogmaals even welke tip het beste bij jou en je kind past. Zo heb je gegarandeerd succes.

8 Tips voor Valentijnsdag

1. Een voorleesmomentje in thema van de liefde

Voor onze knuffelkonten, lees met Valentijn een mooi verhaal over de liefde met je kind, maak er een lekker gezellig knus momentje van. Op het blog van Volg mama kwam ik leuke boekentips tegen in het thema van de liefde.

2. Een ouderwets kaartje sturen

Stuur met de ouderwetse brievenpost een kaartje naar je kind. Mijn kinderen kregen op Valentijnsdag van hun oma altijd een `anoniem´ kaartje in de brievenbus met iets liefs er op geschreven. Hoe leuk om in deze tijd van snelle email echte post te krijgen waar je helemaal blij van wordt. Dit kan echt een hele mooie traditie worden, de oma van mijn kinderen is inmiddels overleden, maar mijn kinderen zijn niet vergeten dat ze met Valentijnsdag altijd een kaartje van oma kregen.

3. Een bloem met een lief kaartje eraan

Koop voor je kind(eren) een mooie roos met een lief kaartje eraan…of maak een mooie bloem zoals onderstaande die heel lang op hun kamer kan blijven staan. Schrijf een mooie boodschap op een kaartje, bijvoorbeeld wat je zo bijzonder aan je kind vindt. Je kind zal zich écht gezien voelen.

Ik kwam onderstaand idee van zelfgemaakte bloemen tegen op Pinterest (bron onbekend), bloemen van pompoms. Heel gemakkelijk te maken met The Loome tool en een pompom trimmer om de perfect ronde pompoms te krijgen. Lief kaartje eraan en klaar!

bloemen van pompoms

4. Mobieltje aan de kant en de bossen in

Valentijnsdag is een mooi moment om weer even stil te staan om echte quality time te maken. Mobieltje aan de kant en lekker met elkaar de bossen in. Download hier volop inspiratie voor activiteiten in het bos, zo wil je kind niets liever dan met je mee de bossen in gaan.

Samen bomen klimmen risicovol spel hoe ver mag een kind klimmen

5. Samen knutselen

Het is ook heerlijk om samen wat te knutselen in thema liefde. Nicoline van Artie Farty heeft speciaal voor Valentijn knutselideeën in thema Valentijn en kunst gemaakt zoals dit zelf geschepte briefpapier om die speciale lieve tekst op te schrijven. Fantastisch toch! PS: Nicoline heeft 2 boeken bomvol knutselprojecten geschreven, namelijk Artie Farty en Arty Farty Lab.

handgeschept papier maken www.artiefartylab.nl

6. Betrek je kind bij het complot

Betrek je kind(eren) bij het verrassen van je geliefde, ze zijn graag onderdeel van het complot. Kook bijvoorbeeld samen een heerlijke maaltijd. Met het koksmes van Opinel speciaal voor kinderen kookt je kind met veel plezier mee. Laat ze meehelpen met het mooi opdekken van de tafel en geniet met elkaar van het samen zijn.

7. Speel het spiegel jezelf spel

Wat trouwens ook echt een leuke tip is. Speel na het avondeten met het gezin het complimentenspel. Zo leuk om van elkaar te horen welk compliment ze bij je vinden passen. Tja, het is misschien ook echt mijn eigen liefdestaal, complimenten ontvangen, maar bij mij thuis vinden mijn kinderen het fantastisch om te doen en ik straal zelf ook echt als ik van mijn kinderen hoor wat ze in mij waarderen en andersom ook! De liefde stroomt…

8. Een cadeautje speciaal voor je kind

Een cadeautje krijgen blijft voor veel kinderen heel speciaal, zelf geef ik graag cadeautjes die niet zo weer bij die berg speelgoed belanden waar ze nooit meer naar kijken. Juist cadeautjes waar veel speelplezier aan beleefd wordt of waar iets mee gecreëerd kan worden, waardoor trots en eigenwaarde groeit. Speelgoed met waarde en het liefst waarmee ze kunnen ontdekken waar ze goed in zijn. Neem eens een kijkje in de webshop, we verkopen ontwikkelingsgericht en creatief materiaal en speelgoed om kinderen hun talent te laten ontdekken.

    Zin in meer?

    Vind jij het ook belangrijk dat een kind zichzelf mag zijn? Zich gelukkig voelt? Trots op zichzelf is en straalt? Niets mooiers als kinderen die zich verwonderen over de wereld om zich heen. Een fantastisch streven waar ik je graag bij help! Ik deel mijn ervaring graag met jou en wil jou verder helpen om jouw kind(eren) een geweldige ontdek- en leeromgeving aan te reiken. Ga je mee op avontuur? klik hier.

    Deel je met hashtag #boefenaap met ons waar jij met Valentijnsdag voor gekozen hebt en hoe het ontvangen is? Of stuur een mailtje Miranda@boefenaap.nl daar word ik zo blij van en zo leren we van elkaar!

    Fijne Valentijn!

    💛 Miranda