5 tips voor een survival kinderfeestje!

5 tips voor een survival kinderfeestje!

5 tips voor een survival kinderfeestje!

Inspiratie nodig voor een stoer cadeau of een verjaardagspartijtje? Dit is echt een geweldig cadeau voor avontuurlijke kinderen en je maakt het helemaal compleet met een cool survival kinderfeestje! Bouw hutten, ga op onderzoek uit en leer van alles over de natuur.

Tip 1 - Het survival pakket

Dit is fantastisch voor kinderen die van uitdaging en avontuur houden en op het lijf geschreven als je kind van legertje spelen of Freek Vonk houdt. Maak een survival pakket als cadeau voor de verjaardag van je kind! je kan dit aanpassen naar interesse.

Inhoud van survival pakket als cadeau voor verjaardag kind

 Dit is de basis van het pakket

Naar interesse kan je het pakket uitbreiden. Is je kind gek op dieren of de natuur? Voeg er dan natuur gerelateerde dingen aan toe zoals herkenningskaarten om de natuur te ontdekken. Een kompas of insectenkijker maken het pakket natuurlijk helemaal compleet. In de collectie Op ontdekkingstocht van Boef en Aap vind je van alles om mee op avontuur te nemen. 

Een survival kinderfeestje

Voor de echte avonturiers is het geweldig om een survival kinderfeestje te organiseren. Je gaat met de kinderen een geweldige middag beleven in het bos. Uiteraard gebeurd dat met wat leuke voorbereiding. Je kind krijg je al in sfeer met het survivalpakket. En op het partijtje begint het echte avontuur. 

Survival partijtje in camouflage kleding

De jarige kan je helemaal in camouflagekleding kleden zodat hij of zij zich echt speciaal voelt. Aan de andere kinderen kan je vragen om kleding aan te trekken in de kleuren groen/bruin. Met (natuurlijke) schmink kan je nog wat krijgersstrepen op de gezichten zetten en je feestje kan beginnen. 

 

Tip 2 - Een hut maken met takken en stick-lets

Tipitent gemaakt van sticklets en bamboe stokkenEen echte krijger heeft natuurlijk zijn basiskamp. Maak met elkaar met behulp van Stick-lets een geweldige hut. Met de 3 bamboestokken en Stick-lets bouw je binnen no-time een tipitent. Maar tijdens het partijtje in het bos gebruik je in plaats van de bamboestokken grote takken om een hut te bouwen. Het is natuurlijk heel leuk als het lukt om lakens of camouflagenetten mee te nemen. Met de grote knijpers zet je deze stevig aan de stokken vast. Je kan het laken ook vast zetten door het door de Stick-lets te trekken om het vast te zetten. Afhankelijk van het aantal kinderen waarmee er gebouwd gaat worden kun je verschillende sets van Stick-lets verkrijgen en de grootte van de hut aanpassen.

 

 

 

Tip 3 - Speuren naar sporen

Het doeboekje van de Speurzoekers is een heel leuk ontdekkingsboekje om mee de natuur in te nemen. Een verjaardagspartijtje wordt zo echt een belevenis. Je leert wat een spoor is, van welk dier de sporen zijn en waar je op moet letten. Over uitwerpselen, welke dieren een uil heeft gegeten enz. Door allerlei leuke opdrachten word je een echte speurzoeker. Er staan ook leuke opdrachten in die je later thuis nog kan doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip 4 - Speren maken met een zakmes

Zelf je speer maken is helemaal gaaf. Met een speciaal zakmes voor kinderen met ronde punt (vanaf ongeveer 7 a 8 jaar) maak je van een tak een speer door aan het uiteinde van de tak een scherpe punt te maken. Liever een eerste kleine stap maken naar het werken met een zakmes? Kies dan een veilig zakmes voor takken slijpen (een soort dunschiller). 

🤔 In het blog "Hoeveel speelruimte geef jij je kind? Wel of geen zakmes?" lees je tips hoe om te gaan met een zakmes voor kinderen.

Tip 5 - Insecten onderzoeken

Kriebeldiertjes hebben vaak de interesse van kinderen. Leuk om ze eens goed te gaan onderzoeken tijdens het kinderfeestje. Kijk eens onder wat losse takken of boomschors. Het krioelt er van de beestjes. Neem de insectenkijker mee zodat je een kriebeldiertje zoals een oorworm of kever eens van dichtbij kan bekijken. Op de herkenningskaart Kriebeldiertjes ontdek je hoe het diertje heet en vind je informatie over het diertje. Uiteraard laten we de beestjes niet te lang in de insectenkijker maar laten we ze op tijd weer vrij.

Insecten zoeken en de natuur ontdekken met een verjaardagspartijtje

Maaike Kampert Fotografie

De foto´s en het idee van een survivalpakket zijn van Maaike Kampert. Maaike heeft de gave om kinderen helemaal zoals ze zijn met fotografie vast te leggen. Dit doet ze graag als ze in hun eigen belevingswereld bezig zijn met bijvoorbeeld bootje varen, hutten bouwen...dat soort dingen en dan het liefst tijdens `The golden hour`. Zelf is ze moeder van 3 kinderen, haar gezin is haar grootste inspiratiebron. `Alle mooie momenten vastleggen om te blijven koesteren`. Meer van Maaike ontdekken? Bekijk hier de website van Maaike Kampert Fotografie.

Boef en Aap aanrader

Takel met katrols en karabijnhaken van kids at work takelen en hijsenDe takelset van Kids at Work bevat allemaal handige materialen voor in de survivalkist. De set bevat touw, karabijnhaken en katrollen om een takel te kunnen maken en zo van alles met bijvoorbeeld een emmer naar je toe te hijsen. Ontzettend leuk natuurlijk om eerst de boom in te klimmen en daarna als beloning iets lekkers om hoog te mogen takelen. Naast de takelset, is er ook een multi kabelbaan van Kids at Work, met deze set kan je naast een takel ook een kabelbaan maken. 

Miranda Duijndam creatief inspirator Boef en AapAuteur Miranda Duijndam - Braun creatief inspirator achter Boef en Aap met als missie om ieder kind zijn talent te laten ontwikkelen. Miranda deed een opleiding Creatieve therapie was social pedagogisch medewerker en leidinggevende in de kinderopvang. Ze is moeder van drie stoere jongens en eigenaar van de creatieve en avontuurlijke webshop Boef en Aap.   

Mis geen enkel avontuur! Meer tips in je mailbox ontvangen? de aankomende tijd gaan we meer inspiratie geven. Schrijf je in  als avonturier van Boef en Aap en mis niets!

Vind je het ook leuk om anderen te inspireren? Hou jij ook zo van creatief en avontuurlijk spelen? Zou je graag ouders van "eigenwijze en avontuurlijke" kinderen willen inspireren om meer naar buiten te gaan, een creatieve omgeving aan te bieden en spel als belangrijk element in de dag willen brengen? Klik hier